A sportruházat mára az egyik legfelkapottabb utcai viselet. Szinte nincs olyan alkalom, amikor ne csempészhetnénk be egy-egy sportos holmit vagy kiegészítőt a szettünkbe. De milyen napszemüvegek illenek e trendbe?

Ugye, emlékszünk még Melanie Griffith-re a Dolgozó lány című filmből, ahogyan munkába szalad kiskosztümben és edzőcipőben? Ez a kép szinte ikonikussá vált a nyolcvanas évekből, és sokan utánozták. Csakhogy, akkoriban az edzőcipő kizárólag a kényelem miatt került a lányok lábára az utcán, az irodába érve azonnal lecserélték a magassarkúra – a kosztümhöz úgy egyébként, az outfit részeként viselni pedig végképp nem volt elfogadott.
 
Mára ez teljesen megváltozott, olyannyira, hogy a lazán sportos stílus – amennyiben nem visszük túlzásba és okosan mixeljük egy-két nőiesebb darabbal – kifejezetten sikkesnek számít. A mixelést kezdhetjük mindjárt a kiegészítőkkel: akár a napszemüvegstílusok variálásával.
 
Csak egy tornacipő
 
„Végy egy jó tornacipőt…” A sportosan sikkes megjelenés összeállításának receptje valószínűleg így kezdődne. Ma már nincsenek szabályok abban, hogy mihez húzhatjuk fel és mihez nem imádott futócipőnket. A színes csodák ott virítanak a női lábakon csipkeruhához, bő, hosszú szoknyákhoz viselve ugyanúgy, mint a hétvégéken felhúzott farmernadrághoz. 
 
Ha az öltözékünk minden eleme kifejezetten nőies, a sportcipő karakteres hatását fokozhatjuk, ha a napszemüvegek közül is egy sportosabb darabot választunk. Nem foghatunk mellé egy aviator fazonnal, ami szépen rímel a lábbelink stílusára. 
 
 
A másik nyerő választás ebben az esetben egy csillogó-villogó, tükröződő lencsével ellátott napszemüveg, amely egyszerre harmonizál a sportos hangulattal, de ott bujkál benne a finom nőiesség is. Válasszunk bátran színes verziókat!
 
Kép forrása: https://scstylecaster.files.wordpress.com/2014/11/x805.jpg
 
Játék a kiegészítőkkel
 
A móka fordítva is működik: ha az outfit alapvetően sportos, fiúsabb, társítsunk hozzá ultranőies kiegészítőket – nagy, csilingelő fülbevalót, tonnányi karperecet, finom bőr kistáskát és egy lágy vonalvezetésű, csinos napszemüveget. Egy ilyen összeállítás minden tekintetben vonzó, hiszen úgy kreálhatunk magunknak feminin megjelenést, hogy közben a kényelemről sem mondunk le. 
A szezon abszolút favoritja a macskaszem fazon, ami különösen jól mutat egy sima póló-szűk farmer-edzőcipő párosítással.
 
Kép forrása: http://4.bp.blogspot.com/-j1Nisj4XzvU/UXI6YkBMwmI/AAAAAAAAF9U/mn4CLx0KkR4/s1600/IMG_3456B1.png
 
Színre színt
 
A sportosan sikkes benyomást azzal is elérhetjük, ha egyszerű, letisztult öltözékünket csupán egyetlen élénk színnel dobjuk fel, ez a kis „pop of color” pedig jelenjen meg a cipőn és a napszemüvegen. Szuper összeállítás lehet például egy sima fehér vagy fekete farmer, szürke trikó vagy blúz, fekete táskával és világítóan színes (kék, neonsárga, vagy pink) sportcipővel és napszemüveggel. 
 
Ezt az üdítő megoldást ráadásul könnyű elérni, hiszen csak az amúgy is meglévő, mindennel kombinálható alapdarabjainkat kell frissíteni egy-két új kiegészítővel. Ha már megvan hozzá a kedvenc színes edzőcipő, kapjuk a lábunkra és induljunk abban kiválasztani az árnyalatában tökéletesen passzoló napszemüveget!
 
Kép forrása: http://lolobu.com/img/set/xl/1090b50ccd9a47a4893f83d54722c6a3c74ac821.jpg