Egy jó szemüveg inkább hozzátesz, semmint elvesz viselője vonzerejéből – néhány ügyes trükkel azonban még ez a hatás is tovább fokozható!

Rég elmúlt az az idő, amikor mindenféle figyelemelterelő módszerre volt szükség ahhoz, hogy egy – egyébként csinos – lány ne kapja meg menetrendszerűen a „pápaszemes” jelzőt, ha történetesen szemüveget kellett viselnie. A szemüveg ma már vágyott divatkiegészítő, amit szívesen és büszkén hordunk. A szemet gyönyörködtető összhatást pedig még turbózhatjuk is egy kicsit, például az alábbi trükkök segítségével. 

1. Nőies hullámok

Egy szögletesebb formavilágú kerethez lágy „aláfestést” adnak a játékosan hullámzó, göndörödő fürtök. Ha a szemüveg szigorúságát oldani akarjuk, mindenképpen válasszunk ultranőies frizurát! Ugyanez fordítva is működik: a „habos-babos” megjelenésbe pikáns csavart vihetünk egy férfiasan komoly szemüveggel.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/df/0e/20/df0e20e5092d8e2011bace0ba6cd5037.jpg

2. Tornyozd magasra!

A laza, fejtetőn megcsomózott konty most nagy divat. Egyszerű elkészíteni, még tükör sem kell hozzá és a maga tökéletlen módján szexi és sikkes. Ez a frizura remekül illik a szemüveges fiatal lányokhoz, mert hagyja érvényesülni az arc szépségét, míg a jól megválasztott, trendi szemüvegkeret a ragyogó tekintetre vonja a figyelmet.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a7/ef/e5/a7efe5adc44b000f87897232b1900c10.jpg

3. Kacéran, frufruval

Ha frufrut hordunk, tegyünk rá még egy lapáttal és helyezzük teljesen fókuszba arcunk felső felét: viseljük hajunk többi részét lófarokban vagy kontyban, vastagítsuk meg ceruzával a szemöldökünket, viseljünk legalább két réteg szempillaspirált – és egy feltűnő szemüveget.

4. Kócos kislány

A kócos hatású haj nem véletlenül nagy kedvenc: a „most keltem ki az ágyból” effekt mindig bejön, és bárki erőlködésmentesen elkészítheti e könnyed frizurákat. Ha a kócos hajat lazán összefogjuk, s iskoláslány stílusú szemüveget és ártatlan pillantásokat párosítunk, senki nem fog tudni ellenállni a csábításnak. Ám vigyázat: inkább csak fiatal lányok próbálkozzanak ezzel a trenddel! 

http://i1198.photobucket.com/albums/aa454/everythingfab1/alvaro_beamud_cortesFROUFROU1.png

5. Mint Hepburn

Drámai, de elegáns külsőt kölcsönöz, ha egy letisztult formájú, díszítésektől mentes, klasszikus, egyszerűségében szép szemüveghez szigorúan fésült kontyot, fuksziaszínű rúzst viselünk és íves tusvonallal kihúzott szemeket festünk. 

 http://www.inonit.in/wp-content/uploads/2013/08/Makeup-for-girls-with-glasses-300x300.jpg

6. Mi szem-szájnak ingere

Az egyik legalapvetőbb sminkszabály, hogy vagy a szem vagy a száj festése legyen hangsúlyos – a kettő együtt általában túl sok. Néha azonban jó áthágni e szabályokat… Szemüvegesként ezt is bátran megtehetjük: a szemüveg lencséi mögött jól mutat egy vastagabbra és a szokásosnál hosszabbra húzott tusvonal, illetve a fénylő szemhéjpúder, megjelenésünkre pedig egy szép, narancsos korallpiros ajakfestékkel tehetjük fel a koronát. Arcunk alsó és felső része így egyensúlyban marad, és harmonikus látványt nyújt.

7. Győztes mosoly

S ha már az élénk rúzsoknál tartunk: ha mégis úgy döntenénk, hogy szemüvegünket meghagyjuk praktikus, látásjavító eszköznek, s inkább elterelnénk róla a (túlzott) figyelmet, sminkeljük szemeinket minél természetesebbre, viszont használjunk gazdag, mély árnyalatú rúzst ajkainkra. Csókos szánk így ügyesen „ellopja a show-t”…

http://www.bleudame.com/resize/Shared/images/1223_on_lg.jpg?lr=t&bw=400&w=400&bh=600&h=600

8. Ártatlanul

Ki mondta, hogy egy szemüveges lány nem lehet visszafogottan bájos? Csupán egy fénylő, vizes hatású rózsaszín szájfényre, lebbenő, kiengedett hajra és egy pasztellszínű szemüvegkeretre van szükség hozzá! A szempilla-rebegtetést azért nem árt gyakorolni…

9. Pink, pink!

A pink árnyalat mágikus erejéhez nem férhet kétség – nem véletlen, hogy e kis összeállításban is több tipp szereplője. Szinte bármilyen összeállítást képes feldobni, s új fényben mutatja a már kissé megunt, naponta viselt szemüvegünket is, ha egy csodás pink rúzzsal derítjük fel ajakinkat. 

https://lh4.googleusercontent.com/-xnQ7GDybOPU/UbHIAclZBdI/AAAAAAAAKZg/uAmLYrusWOQ/s640/Nina_Ricci_Eyewear_Spring_Summer_2013_Ad_Campaign.jpg

10. Éjjel-nappal szépen

Ha a napi munka végeztével esti rendezvényre vagyunk hivatalosak és a kettő között nincs időnk átöltözni, a frizura és a smink apró változtatásaival ügyesen és gyorsan áthangolhatjuk megjelenésünket. Azoknak, akik gyakran kerülnek ilyen helyzetbe, érdemes a klasszikus fazonú szemüvegek közül választani, hiszen ezek örökké stílusosak és mindenféle öltözékhez passzolnak. Így elegendő csupán még egy réteg szempillafesték, egy kis plusz szemhéjpúder, illetve egy árnyalattal erősebb ajakrúzs, és máris partiképesek vagyunk!