Gyakran mondják, hogy sminkeléskor vagy az ajkakat vagy a szemet érdemes hangsúlyozni, egyszerre a kettőt semmiképp. Ez a szabály általában természetesen igaz, de néha azért el lehet tőle térni. A szemüveg és a vörös rúzs esete épp ilyen.

Egy szép szemüveg kellőképp hangsúlyossá teszi a szemet, de ez nem jelenti azt, hogy ne mutatna jól mellette egy dögös, vörösre rúzsozott száj. A legtöbb nő fél tőle, hogy ilyen erős színnel fesse az ajkait, pedig nem kellene feltétlenül. Természetesen kell hozzá egy nagy adag bátorság, de megéri kikísérletezni, mi áll jól neked.

Marilyn Monroe óta tudjuk, hogy nincs más, ami annyira megtestesítené a szexis nőiességet, mint a vörös ajkak. Az ő klasszikus szépsége inspirálta a ma is nagyon divatos, retró hangulatú pin-up stílust, amiben gyakran hangsúlyos szerepet kap a szemüveg is. 

A szemsmink

A vörös ajkak mellé a klasszikus, cicás tusvonal illik a legjobban. Kellőképpen szolid és egyszerű ahhoz, hogy ne vonja el a figyelmet a szájról, de kiegyensúlyozza a megjelenést. A szemüveg ebben az esetben erre az egyensúlyra erősít rá. A szem sminkelése során tehát ne ess túlzásba: válassz matt fekete szemhéjtust, folyékony vagy géles formában, és húzz finom, de határozott tusvonalat. Mivel a szemüveg felnagyítja az egyenetlenségeket, törekedj a szép és pontos vonalra. Ne feledkezz meg a szempillákról sem!

Kép forrása: http://farm3.static.flickr.com/2736/5857407338_cdb7918809.jpg

A tökéletes vörös

A megfelelő vörös árnyalatot megtalálni nem egyszerű, de azért nem is lehetetlen vállalkozás. A tökéletes szín keresésekor két dologra mindenképp figyelj oda: a bőröd, hajad tónusára és természetesen a szemüveged színére. Ha utóbbi fekete, egyszerűbb a dolgod, hiszen ahhoz minden fog passzolni.

Kép forrása: http://s191.photobucket.com/user/theclotheshorse/media/1v/_MG_8541_zps20dbfa1e.jpg.html

A saját színeidhez legjobban illő vörös árnyalatot egy kis próbálgatással meg tudod találni, de annyi biztos, hogy a melegebb saját  színekhez a mélyebb, teltebb, akár bordós árnyalatok, a hidegekhez pedig a világosabb, akár kissé narancsosba hajló árnyalatok illenek. Tévhit, hogy a szőke haj mindig hideg árnyalatú, a barna pedig mindig meleg! Az aranyos csillogású szőke például lehet meleg, a hamvas fényű barna pedig hideg.

Ha megvan a megfelelő vörös, már csak arra kell figyelned, hogy tökéletesen fesd ki a szád. Mindenképp használj ecsetet, ezt most nem tudod megspórolni. Gyakorolj, próbálj ki több lehetőséget, most szabadon alakíthatod az ajkaid formáját, hidd el, már a próbálgatás is élmény lesz!

Kép forrása: http://media.tumblr.com/c31de34049c48c59b8011e3e70cd363f/tumblr_inline_mfpgytMREY1qzzo56.jpg

A frizura

A vörös rúzshoz és szemüveghez a pin-up stílus minden frizurája remekül illik, de kétségtelen, hogy ezek nem annyira alkalmasak hétköznapi viseletre. Ha utcán is hordható frizurában gondolkodsz, akkor egy laza konty mindenképp jó választás. Most nem érdemes azonban a kócos irányba elvinni, fésüld ki a copfod, tekerd a fejed tetejére, és tűzd oda. Ha kilóg egy két tincs, még jobb. Akár kendőt is köthetsz a hajadba! A félhosszúra vágott haj szintén nagyon csinos és hordható, a long bob fazonokat pont a vörös rúzs-szemüveg pároshoz találták ki.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/99/29/f3/9929f380b2baf0db1203090ed3a55f7f.jpg

Kép forrása: http://www.topinspired.com/wp-content/uploads/2013/11/red.jpg

A magabiztosság

Minden tipp és tanács közül talán ez a legfontosabb. Érezd jól magad! Mosolyogj, légy vidám és élvezd, hogy úgy vagy feltűnő, hogy közben elképesztően stílusos és ízléses a megjelenésed. Ez nem az a külső, amivel elbújhatsz. Ha szereted, hogy észrevesznek, akkor azért való neked, ha pedig az a típus vagy, aki jobban szeret láthatatlan maradni, akkor azért kell kipróbálnod. Meglátod, hogy te is gyönyörű, egyedi és izgalmas vagy. Légy bátor!

Kép forrása: https://blogaonatural.files.wordpress.com/2015/03/31ed0962dc8c98e16a2343467e0d627d.jpg