Az évkezdés mindig jó apropó a stílusváltásra: dobjuk hát fel megjelenésünket egy új, trendi szemüveggel! Íme, néhány tanács a megfelelő választáshoz.

Itt az idő, hogy új perspektívából nézzük a világot – egy új szemüvegen keresztül! A január a fogadalmak, változtatások, elhatározások hónapja, ne felejtsük ki a megújulásból a külsőnket, az öltözködési stílusunkat sem. Nem feltétlenül kell gyökeresen szakítanunk eddigi megjelenésünkkel – főleg, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben – ám egy kis gardróbfrissítés sosem árt. Erre pedig éppen elegendő, ha a kiegészítőinken variálunk. A szemüveg különösen szembetűnő és karakteres eleme az outfitnek, ezért már egy szemüvegstílus-váltással is nagy hatásokat érhetünk el.

Színesítsünk!

A legegyszerűbb, mégis talán legnagyszerűbb trükk, ha maradunk a jól bevált szemüvegfazonunknál, ám egy másik, vagány színű keretet választunk. Idén divatosak lesznek a halvány pasztellszínek, a dohánybarna, a lila árnyalatai, de a vörös különféle változatai is fókuszban maradnak. 

Hangsúlyos trend lesz a mintás keret is, így a bevállalósabbak lecserélhetik régi szemüvegüket egy szembetűnőbb, grafikus, virág- vagy állatszőr mintás darabra – a már megszokott fazonban.

Friss minimál

Az idei év egyik legnagyobb trendje a szemüvegek terén a minimál sikk. Ezt az irányzatot mindenképpen ajánlom kipróbálásra, mert gyakorlatilag lehetetlen melléfogni vele. A stílusváltás akkor lesz igazán feltűnő, ha eddig a díszesebb kereteket részesítettük előnyben, hiszen a visszafogott, letisztult, időtlen darabok éppen ezek teljes ellentétét képviselik. 

A minimál jelző egyaránt érvényes a formára – amely legyen ez esetben inkább szögletes vagy lágyan lekerekített – és a színekre is. Utóbbiak terén elsősorban a fekete és a most szupertrendi áttetsző keretek közül válasszunk. Ha nem tudunk lemondani egy csipetnyi extravaganciáról, akkor a klasszikus barna teknőcminta ebben az irányzatban is megengedett.

Formás változások

A divatot ma már elsősorban az utca diktálja, érdemes hát odafigyelni rá. Mostanában egyre több streetstyle fotón láthatunk túlméretezett szemüvegeket – akár dioptria nélkül, kiegészítőként is. Ha hajlandóak vagyunk bátran felfeküdni a divat hullámaira és szívesen sodródunk a trendekkel, tavaszra mindenképpen szerezzünk be egy oversize darabot. 

Ha minden tekintetet magunkra akarunk vonzani, akkor válasszunk egy feltűnő fekete keretet az amúgy is hangsúlyos formához, ha viszont ezt már túl soknak érezzük, akkor válogassunk a már említett áttetsző keretek közül. A túlméretezett szemüvegek között keresgélve azt azért tartsuk szem előtt, hogy ez a fazon mindenekelőtt a fiatalabb korosztálynak (és az egyébként is merész egyéniségű középkorúaknak) áll jól.

Képek forrása:

http://www.glassesonline.com.my/blog/wp-content/uploads/2014/06/kate-upton-red-frame-glasses-and-little-tiger-hd-wallpaper-vvallpaper-net-wallpaper-132937270.jpg

http://blog.wellappointedhouse.com/wp-content/uploads/RivetAndSway_ClearGlasses_PlusOne.jpg

http://www.pennyclairephotography.com/img/s1/v49/p1004605942-3.jpg