A legnagyobb szemüvegtrendeket kedvenc sztárjaink is alakítják – sokszor azonban katasztrofális áradatot indítanak egy-egy olyan darabbal, ami egy fellépésen, filmen vagy videoklipben jól mutat, de utcai viseletként már kevésbé használható. Lássuk hát, melyek az elmúlt évtized legjobb visszavonulói!

Vannak hírességek, akiknek szinte személyiségük részét képezik a különleges keretek és kontaktlencsék, gondoljunk csak Elton Johnra vagy például Marilyn Mansonra. Az extravagáns énekes megjelenésének hosszú éveken elmaradhatatlan kiegészítői voltak a bizarr kontaktlencsék, melyeket bizonyos szubkultúrák (például a sötétebb, drámaibb hangzást kedvelő goth-stílust követők) körében igazán népszerűnek bizonyultak, és kisebb-nagyobb módosulásokkal a divat világába is átszűrődtek. Számos divatbemutatón jelentek meg modellek tigrismintás, vagy éppen vakító kék tekintetekkel – szerencsére az extrémebb változatokat csak az igazán bevállalósak viselték a hétköznapokban. Napjainkra ez a trend teljesen visszaszorult, és újra a természetesség vált szépségideállá.

Emlékeznek még arra a három évvel ezelőtti trendre, amikor a fiatalok rácsos szemüveggel vetették bele magukat a fesztiválszezonba? A káros sugarak ellen ugyan nem jelentett védelmet, cserébe az éjjeli partikon is lelkesen viselték, még ha a szabad látást erősen korlátozta is. S hogy kinek köszönhetjük a ’80-as években egyszer már letűnt trend reneszánszát? Az ikonikus Kanye Westnek, Amerika egyik leghíresebb rapperének. Ő még mindig ott van a csúcson, de szerencsére már a „Shutter Shades” nélkül. 

A kétezres években tetőfokára hágó Harry Potter-láz is nyomott hagyott a szemüvegtrendekben, de még most is sokan gondolják úgy, hogy bármely gyerkőcnek intelligens külsőt kölcsönöz a kerek szemüveg. Bár általánosítani igazán nem szeretnénk, a legkevesebb, amit mondhatunk, hogy igazán furcsának hat, ha egy fél iskolai osztály ilyen szemüvegben pompázik. A gyerekek többsége ráadásul inkább csak koravénnek tűnik tőle, mint sem tehetséges varázsló-tanoncnak, így ne sajnáljuk, ha lassan lecseng a Potter-korszak is.

És bár ez még csak a jövő, az egyelőre inkább a Star Trek hősök stílusát idéző, szuperokos Google Glass-t is jó lenne már most elfelejteni, legalábbis amíg a tech-cég nem képes szorosabb barátságot kötni a divat világával. 

Bármennyire is ragaszkodunk tehát egy-egy kerethez vagy szemüveghez, gondoljuk végig, hogy mennyire is naprakész régi szerelmünk. Tudom, hogy nehéz, de időnként fontos az alapszabályt betartani: öld meg a kedveskéidet, ha muszáj! Kezdjük az őszi szett-újítást a régi, stílusunkhoz nem illő darabok eltüntetésével! 

 

Képek:

http://images5.fanpop.com/image/photos/29900000/Marilyn-Manson-marilyn-manson-29937672-904-1130.jpg

http://i.huffpost.com/gadgets/slideshows/274599/slide_274599_1983076_original.jpg

http://hdwallpappers.com/images/wallpapers/harry-potter-wallpaper-_.jpg

http://timedotcom.files.wordpress.com/2014/05/2sergey.jpg?w=900