Ha szemüveghez passzoló frizurákról beszélünk, a frufru mindenképp az egyik kulcsfontosságú kérdés. A dilemma általában vagy az, hogy vágass-e frufrut a meglévő szemüveghez, vagy az, hogy milyen keretet válassz, ha frufrusként szemüveges is leszel. 

Sokan anélkül ülnek le a fodrász székébe frufrut vágatni, hogy alaposan végiggondolnák, hogy fog mutatni az új frizura a már meglévő szemüvegükkel. Természetesen ez a párosítás fantasztikusan jól is állhat – de sajnos az is előfordulhat, hogy úgy fogsz festeni mintha az egész arcod csupa haj, üveg és műanyagkeret lenne.

Kép forrása: http://www.clickgratis.com.br/blog-clickgratis/wp-content/uploads/2012/07/Tipos-de-%C3%93culos-para-quem-Usa-Franja-22.jpg

A legfontosabb, amit figyelembe kell venned ezúttal is az arcformád lesz. Az ember arca nagyjából 3 részre osztható: a homlok, a szem területe – ami a szemöldök vonalától nagyjából az orrod feléig tart –, illetve az orr alsó felétől az állcsúcsig tartó rész. Ez a három rész – ideális esetben – nagyjából ugyanakkora. Na de mikor van ideális eset? Persze, soha.
Ha a homlokod domináns, és hozzávetőlegesen annyi helyet foglal el, mint az arcod többi része összesen, akkor a frufru tökéletes választás lehet. Ha nincs szemüveged, akkor nem is kell hezitálnod. De mi van akkor, ha szemüveges vagy? Ha a magas homlok mellett az arcod középső része a legkisebb, akkor egy vastag kerettől nagyon „összemosódik” az arcod. És itt érkezünk el a következő, fontos ponthoz, a keret formájához.

Kép forrása: http://www.short-hairstyles.co/wp-content/uploads/2016/03/Cute-Short-Hairstyles-for-Girls.jpg

Mindenki, aki szemüveget hord tudja, hogy egy szemüveg rengeteget dobhat a megjelenésen – vagy rengeteget ronthat. A kerettel azt akarjuk hangsúlyozni, ami jó, és azt elrejteni, ami nem annyira jó. Így például ha viszonylag széles az arccsontod és az állkapcsod is (tehát szögletes az arcod), akkor a lehető legrosszabb, amit választhatsz egy széles, vastag keretes szemüveg. Válassz inkább oversized, világos színű, cicaszem formájú szemüveget, ami lágyítja és nőiessé teszi a vonásaidat, és eltereli a figyelmet a széles állkapocsról, egyszersmind kicsit szívalakúbbá formálja az arcod.
Ha az amúgy széles állkapocs, sötét keret mellé még vágatsz egy egyenes frufrut is… nos, az összhatás valószínűleg nem olyan lesz, amivel elégedett lennél. Mindenképp figyeld meg, melyik az a vonal, amit a kereted kihangsúlyoz. Ha ez a vonal jót tesz az arcod formájának, akkor kövesd le a frufruddal. Ha viszont éppen előnytelen, akkor próbáld ezt ellensúlyozni a frufruval és vágasd másmilyenre! Sőt, a keretet is cseréld le, ha nem áll jól.

Kép forrása: http://farm7.static.flickr.com/6159/6169643999_a3c6e3dffe_o.jpg

Általánosságban elmondható, hogy ha a haj- és bőrszíned között nincs túl nagy különbség, akkor nyugodtan vágass frufrut és nyugodtan válassz hozzá gyakorlatilag akármilyen szemüveget. Jöhetnek a sötét színek, a vastag keretek, a feltűnő darabok. Ha viszont nagy a kontraszt az arcszíned és a hajszíned között, akkor gondolkozz el alaposan a frufrun. Ha sűrű, tömött, egyenesre vágott frufrut készíttetsz, és még szemüveges is vagy, akkor mindez túl sok lehet. Ilyen esetben válassz oldalfrufrut, vagy lazább, ritkásabb fazont, és esetleg cseréld le a szemüvegedet is. Próbáld ki a teljesen átlátszó műanyagkeretet, ami most nagyon divatos, vagy a világos pasztellszíneket, amelyek nem „nyomják össze” az arcodat.

Persze van egy szabály, amit mindenek felett tarts be: ha szeretnél frufrut, és igazán erre vágysz, akkor próbáld ki! Hiszen nem veszíthetsz semmit, legrosszabb esetben rájössz, hogy ez nem neked való, amíg meg visszanő, addig kipróbálhatsz számtalan klassz frizurát.

Kép forrása: https://2tfu.files.wordpress.com/2011/11/redhead51.jpg