Mindannyian különbözőek vagyunk, más-más stílussal és ízléssel, így szemüvegességünket is különböző módokon éljük meg. Vannak, akik a szinte láthatatlan szemüvegeket kedvelik, mások megjelenésük egyik legfőbb elemeként hordják. Te melyik stílushoz tartozol?

A minimalista

A minimalista mindig elegáns és finom. Legyen szó üzleti reggeliről, konferenciáról vagy hétköznapokról, a klasszikus szemüvegforma jól illik mindenféle öltözékéhez és eseményhez. Távol állnak tőle a feltűnő vastag keretek, és a túlságosan sötét színek is. Sokkal szívesebben hord ezüst, arany vagy szürke, esetleg barna árnyalatú keretet, sőt, keretnélküli szemüveget.

Mi áll jól nekik? Félkeretes, keret nélküli, ovális, szögletes keretek, elsősorban fémből.

Kép forrása: http://mybesteyeglasses.com/wp-content/uploads/2014/12/shutterstock_81366973.jpg

A hipszter

A hipszer a vintage-stílust kombinálja egy leheletnyi modernséggel, így teremtve meg a legújabb divatot. Fontos, hogy a megjelenése, és ezáltal a szemüvege is egyedi és utánozhatatlan legyen. A Converse cipő éppúgy megtalálható a ruhatárában, mint a nagymama pulóvere.

Mi áll jól nekik? Természetesen elsősorban a Wayfarer fazon áll igazán közel hozzájuk, de a kerek lencsék sem idegenek tőlük.

Kép forrása: http://ru.fishki.net/picsw/062013/21/post/devushki/devushki-0009.jpg

A rocker

A rockert nem érdekli az aktuális divat. Sokkal szívesebben választ old school, az 50-es, 60-as, 70-es évek divatját idéző szemüvegkereteket vagány ruhatárához. A lányok előszeretettel viselnek egy-egy maszkulin stílusú ruhadarabot a nőies holmik mellett, ami különlegessé teszi a megjelenésüket. 

Mi áll jól nekik? A Wayfarer mellett az Aviator az egyik legkedveltebb fazon, illetve a Cat-eye keretek is nagyon vagány megjelenést kölcsönöznek. Természetesen fekete színben.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d5/a8/b0/d5a8b0d3f5629363bfdc55aa8972cc62.jpg

A divatos

A divatos szemüvegviselő számára nem is kérdés, hogy a szemüveg éppolyan fontos kiegészítő, mint mondjuk egy szép fülbevaló. Ugyanolyan lelkesedéssel válogat a különböző dizájnkeretek, mint az ékszerek között. Nem veti meg a szolidan díszített, csillogó, szupernőies darabokat sem.

Mi áll jól nekik? Szinte bármilyen keret szóba jöhet, ami nőies és csinos. Főleg a geometrikus formák, esetleg visszafogott kőberakásos szárú szemüvegek a kedvenceik.

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/60/63/ee/6063eef4db8e172120049dd03f80783f.jpg

A bohém

Ebbe a típusba tartoznak azok a nők, akiknek valami miatt minden jól áll, bármit is viselnek. Előszeretettel hordanak feltűnő, színes, vagány darabokat, kimondottan szeretik, ha a szemüvegük hangsúlyos, és eszük ágában sincsen rejtegetni. Bátrak és bevállalósak, és remek ízléssel párosítják a ruhadarabokat.

Mi áll jól nekik? Oversized keretek, extrém macskaszem formájú szemüvegek és színek minden mennyiségben.

Kép forrása: http://blog.framesdirect.com/wp-content/uploads/2015/10/Screen-Shot-2015-10-22-at-8.34.58-AM.png

A sportos

Előszeretettel hord a hétköznapokban is napszemüveget, melynek lencséi védik a szemét az UV sugárzástól. Ha mégis sima szemüveget visel, sokkal inkább a funkcionalitás vezérli, és nem a divat.

Mi áll jól neki? Kényelmes, egyszerű keretek, letisztult formák.

Kép forrása: http://youcurl.com/wp-content/uploads/2013/10/very-short-hairstyles-for-black-women-ideas.jpg