Bár a movember-mozgalomnak épp vége, szerencsére az ápolt szakáll vagy akár bajusz sosem megy ki a divatból – sőt, most igazán népszerű ez a stílus. Ha szemüveggel kombinálod, egészen egyedi lehet a megjelenésed. Ezekre figyelj oda!

Igazodj a hajszínhez!

Meg persze a szakállad színéhez is. Lehet, hogy te épp nem tartozol közéjük, de sokaknak egyáltalán nem olyan színű a szakálluk, mint a hajuk. A leggyakoribb párosítás az, ha a sötét hajhoz rezes árnyalatú szakáll társul, sőt, akár egészen vörös is lehet az arcszőrzet. Az sem kirívó, ha valakinek a barna hajához szőkés szakáll adatik meg. Ilyen esetekben van egy klassz és divatos lehetőséged: válassz ombre, azaz színátmenetes keretet, aminek a felső része a hajadhoz, alsó része pedig a szakálladhoz passzol. Ha nincs kedved ilyen részletekbe menni, a fekete valószínűleg jó választás lesz. Azt is érdemes végiggondolnod, hogyan szoktad viselni a hajadat, hiszen meglehet, hogy több időt kell fordítanod arra, hogy igazán jól mutasson a szakállal és a szemüveggel együtt.

Kép forrása: http://www.tomskstyle.com/wp-content/uploads/2015/09/classy-men-bun-hairstyle-ideas-31.jpg

Kép forrása: http://beardpictures.com/wp-content/uploads/2015/01/brunette-beard.jpg

Gyűjts inspirációt!

A szakáll és a szemüveg kombinációja elképesztően nagy divat, így egészen biztos, hogy rengeteg képet fogsz találni az interneten böngészve. Ne sajnáld az időt, és nézz körül egy kicsit, mielőtt belekóstolsz ebbe a stílusba – hiszen ez a megjelenés vitathatatlanul egy nagyon határozott stílust képvisel – és frissítsd fel akár a ruhatáradat, vásárolj pár kiegészítőt, sapkát, sálakat – hiszen úgyis itt a hideg idő. Keresgélj bátran, meg fogod látni, milyen illusztris társaságba kerülsz, ha a szemüveg-szakáll párosítás mellett döntesz.

Kép forrása: http://2.bp.blogspot.com/-9cuuSuP2o1Y/UuOkN8E-S5I/AAAAAAAAEvw/dnLkqqv-oMs/s1600/tumblr_mxcowxSMT11sefqemo1_1280.jpg

Kép forrása: http://www.tucamedia.com/wp-content/uploads/2015/09/beard-and-hairstyles-inspiration-style-21-on-hair-design-ideas.jpg

Csak letisztultan és egyszerűen!

A hosszabb, bozontos szakállak is nézhetnek ki klasszul, ha illenek a stílusodhoz, de ha emellé szemüveget is viselsz, akkor elképzelhető, hogy az összhatás kicsit zavaros lesz. Épp ezért ha a szakáll és a szemüveg együtt jár nálad, akkor maradj meg az egyszerűségnél mindkettő esetében: ne legyen túl hosszú a szakállad, tartsd mindig rendben, egyszerű fazonra nyírva megfelelő időközönként. Ezzel az egyszerű, letisztult formával pompásan fog mutatni egy Wayfarer keret, a Clubmaster vagy épp egy kerek lencséjű szemüveg.

Kép forrása: http://www.essenzamodelos.com/wp-content/uploads/2015/05/conta-AGO-Julio-Jun-1024x768.png

Kísérletezz bajusszal is!

Mivel a bajusz sokkal kisebb részt takar el az arcodból, egyáltalán nem fontos, hogy a szemüvegkeret igazodjon a színéhez – vagy a hajszínedhez. Nyugodtan növessz bajuszt, esetleg borostával, és viselj hozzá bármilyen szemüveget: kereket, négyszögleteset, színeset, szarukereteset, amihez csak kedved van. Ha megtalálod a saját stílusod, garantáltan jól fogod érezni magad benne!