A legtöbb fiatal számára a nyári menetrend a fesztiváldátumokhoz igazodik, sokak már jó előre meg is vették a napi vagy heti belépőket. A tökéletes fesztiválélményhez persze szuper fesztivál-szett dukál, aminek egy trendi napszemüveg szinte kötelező kiegészítője a srácok számára is.

Fesztiválozni szuper dolog, de azt talán senki nem tagadja, hogy egyúttal igénybe is veszi az embert. A rengeteg élmény, a folyamatos lődörgés, koncerten ugrálás és buli, a sátrazás és a kevés alvás akár már egy nap után is nyomot hagy még az „edzésben lévő” fiatalokon is. Egy napszemüveg ilyenkor nem csak arra jó, hogy megóvja a szemet a vakító sugaraktól, de a karikákat is jótékony homályban hagyja. Nem beszélve arról, hogy a stílusos megjelenéshez is jól jön, ami pedig egy olyan környezetben, ahol mindenki a legjobb arcát próbálja megmutatni, szintén nem utolsó szempont. 

Forrás: http://champagnechivalry.com/wp-content/uploads/2015/04/Coachella-Day-2_11-1024x871.jpg

Arra mindenképp figyeljünk, hogy a fesztiválozó napszemüvegünk legyen egy praktikus darab, ami lehetőleg bírja a gyűrődést. Ezt akár vehetjük szó szerint is! Egy összehajtható modell például igazán jó megoldás lehet: egy puha tokban kényelmesen zsebre is vághatjuk, és nem kell attól tartani, hogy koncert végén azt vesszük észre, már nincs sehol a fejünkre tolt napaszemüveg. Ráadásul beszélgetésindítónak sem utolsó, ahogy egy csodás Persolt vagy egy klasszikus Ray-Bant a zsebünkbe hajtogatunk.

Forrás: http://www.lunettes-experoptic.fr/photos/1464-3/lunettes-de-vue-persol-po-0714-24-monture-havane-persol.jpg

És ha már a klasszikusoknál tartunk, jöjjenek az igazi Jolly Joker modellek, mint a Wayfarer és az Aviator. Ezek azok a formák, amiket nem lehet megunni, és ha egy a hőségben amúgy is praktikus kalappal kombináljuk, szuper szetteket állíthatunk össze. Az USA legmenőbb fesztiválján, a Coachellán Justin Bieber is egy Wayfarer + cowboy-kalap kombinációval jelent meg, és ha másban nem is, ebben akár követhetjük is a példáját. 

Forrás: http://www.sportrx.com/wp/wp-content/uploads/2015/04/justin-bieber-coachella.jpg

Vagy vegyük mintának a Hunter S. Thompson féle Félelem és reszketés Las Vegasban főhősét: kapjunk elő a gardrób mélyéről vagy egy turkálóból egy minél színesebb Hawaii-inget, jöhet hozzá egy egyszerű horgászsapka, és az egészet koronázzuk meg az elmaradhatatlan aranykeretes, vöröses lencséjű Aviatorral! Egy ilyen szetthez persze a megfelelő fellépés is fontos, de ha hitelesen tudjuk hozni a gonzó-újságíró karaktert, bármilyen fesztiválon garantált a siker.

Forrás: http://static.est.hu/kepek/96/galeria/96067_galeria_felelem_reszketes_vegasban5.jpg

Ha a harsányabb darabok helyett jobban érezzük magunkat egy egyszerű és egyszínű pólóban, válasszunk hozzá kicsit látványosabb, színesebb párt a napszemüvegek közül. Jöhetnek az élénkebb kékek és türkizes zöldek, vagy a fekete keret és piros vagy sárga szárak kombinációja. Újra nagy divat a kamuflázs minta is akár kissé szögletesebb kivitelben, de itt is elhagyhatjuk a katonás színeket valami poposabb összeállítás kedvéért.

Forrás: http://cdni.condenast.co.uk/720x1080/s_v/shades1-GQ_28May15_b_720x1080.jpg

Ami pedig a lencséket illeti, 2015-ben egyértelműen a foncsorozott, tükrös megoldások a legtrendibbek. A klasszikus árnyalatok mellett bátran tegyünk egy próbát a sárgás vagy pirosas lencsékkel is, de igazán stílusos az is, hogy ha egy halvány színezésű, áttetsző kerethez választunk hasonló árnyalatú lencsét. 

Forrás: http://www.redhotsunglasses.co.uk/blog/wp-content/uploads/2015/03/IcePopsG--600x337.jpg

És még egy jó tanács a végére: ha lehet, tartózkodjunk a gagyi buliszemüvegektől, a keresztben csíkos, Kanye West-féle Shutter Shades-et pedig – nyolc évvel a divatot elindító Stronger című szám után – már igazán nagyon ideje elfelejteni!