Az ékszerek nyújtotta csillogásról a hölgyek többsége nehezen mond le, miközben sok esetben egy díszesebb szemüvegkeret is pótolhatja a nyakban-fülben hordott ékességeket. Sőt: akár magunk is díszbe öltöztethetjük a szemüvegünket!

Forráshttp://www.indiaprwire.com/downloads/photo/200912/11113.jpg

Az ékszerviselés már a legősibb kultúrákban is jelen volt – régészek találtak 75 ezer éves, kagylókból és kövekből készült nyakláncokat is. Nem véletlen az sem, hogy ékszereink többsége az arcunk szépségét emeli ki vagy foglalja keretbe, hiszen így a kommunikációban legfontosabb testtájunk kaphat különleges fényt. A nyakláncok, fülbevalók, hajdíszek mellett a keleti kultúrákban az orrdíszek és a homlokot ékesítő bindik is mind ezt a célt szolgálják. Arcunk legragyogóbb pontja azonban mégiscsak a szemünk, így a szemüvegeknek is fontos szerep juthat az ékszerezés során. Sőt, akár önmagában is képes lehet kiváltani a hagyományosabb ékszereinket.

Persze, ha szemüvegeket és ékszereket említünk egy lapon, sokan egyből a csak kevesek számára elérhető luxusmárkák egyedi modelljeire asszociálnak. A világsztárok által is körülrajongott svájci Chopard például tényleg ragyogó, ékszernek is beillő szemüvegeket kínál a tehetősebbeknek, bár ezek nem feltétlenül a visszafogottságukról híresek. Hasonlóan exkluzív, ám talán egyedibb úton jár a svéd designer, Anna-Karin Karlsson, aki 19 éves kora óta dolgozik a szemüvegiparban, ékszer-szerű díszítésekkel ellátott keretei pedig számos elismerést kaptak már.

Forrás: http://4.bp.blogspot.com/-8fbqzrtzeAQ/Uok9jlsqftI/AAAAAAAAD3I/e94XbXJOVkg/s1600/IMG_0132.JPG

Nem kell azonban ilyen messzire merészkednünk ahhoz, hogy vigyünk egy kis ragyogást a szemünk köré – a jól ismert márkák elegánsabb modelljei között is gyakran találunk díszesebb darabokat, melyek kiválóan megfelelnek ennek a feladatnak. Az arany(ozott) keretek már önmagukban is elérhetik a megfelelő hatást, amit tovább lehet fokozni a keret elülső felén lévő díszes berakásokkal, apró ékkövekkel, de igazán elegánsak a száron megjelenő, ékszer-szerű motívumok is – utóbbiak rövidebb, vagy összefogott, feltűzött hajjal párosítva szó szerint ragyogóan helyettesítik a fülbevalókat is. Nem árt tudatosítani azonban, hogy egy-egy ilyen elegánsabb keret egy lezserebb, sportosabb szett mellet már igen furán mutathat, és figyeljünk arra is, hogy ha díszesebb szemüveget választunk, a többi ékszerünkkel törekedjünk inkább a visszafogottságra, és mindenképp próbáljunk egy egységes stílust követni! 

Forrás: https://brlgc.files.wordpress.com/2013/06/jl_marquetry.jpg

Ha pedig valaki maga állna neki felékszerezni megunt szemüvegkeretét, bátran fogjon bele, mert egy egyszerűbb díszítés elkészítése házi módszerekkel sem ördöngösség. Érdemes elsőnek egy egyszerű, fekete keretet választani, lehetőleg valami nőiesebb, cicásabb fazonban. Szerezzünk be apró strasszköveket, Swarovski gyöngyöket, vagy más, kisebb díszeket – ezt könnyen megtehetjük bármilyen hobbi-, gyöngy- vagy kristályboltban.

Forrás: http://t2.dkrt.in/wp_uploads/blogs/lk/2015/02/womens-cat-eye-glasses.jpg

Tisztítsuk meg a keretet az esetleges szennyeződésektől, és helyezzük fel a díszeket egy apró csepp, jó minőségű pillanatragasztóval. Néhány kisebb strasszal már igazán elegánssá tehetjük a legegyszerűbb keretet is, de akár az egész szemüveget csillogó díszbe öltöztethetjük!

Forrás: http://t2.dkrt.in/wp_uploads/blogs/lk/2015/02/DIY-with-cat-eye-glasses.jpg

Még egy extra tipp: ha szeretnénk jobban kiemelni a cicás fazon formáját, a keret sarkaiba helyezzük nagyobb méretű köveket! Ha nem is lesz belőle mindennapi viselet, egy-egy különleges alkalomra igazán ragyogóvá tehetjük vele a megjelenésünket, tessék bátran kísérletezni!