Megsütött a nap, és valami igazán furcsa napszemüveggel sokkolnád a környezeted, vagy épp csak az első tavaszi napsugarak ihlettek meg, és a szemüvegeddel is szeretnél mosolyt csalni a szembejövők arcára? Mindenre van megoldás! A Bolondok Napja kapcsán bolondozzunk egy kicsit mi is.

Április elseje a Bolondok napja, ilyenkor pedig mindenki igyekszik elővenni a legtréfásabb oldalát. De ki mondta, hogy máskor nem lehet egy kis vidámságot csempészni a szürke hétköznapokba? Ha vagyunk annyira bevállalósak, hogy saját magunkat tegyük a vicc tárgyává, nem is kell több egy mókás napszemüvegnél! Nem feltétlenül kell egész nap viselnünk, de egy kerti összejövetelen vagy egy fesztiválon bátran vegyük elő, és zsebeljük be érte büszkén a mosolyokat és elismerő megjegyzéseket! 

A játékos kedvűek például beszerezhetnek egy igazi Lego-napszemüveget! Kis keresgélés után többféle modellt is találhatunk: van, amelyiknél a szárakat építhetjük ki magunk és van, ahol a teljes keret tovább díszíthető színes Lego-elemekkel. Csak kérjünk kölcsön egy ismerős gyerkőc készletéből néhány darabot, és máris kész a teljesen egyedi és személyre szabott napszemüveg!

Talán még távolinak tűnik, de idén is eljönnek azok a fullasztó a napok, amikor a hőség szinte elviselhetetlen, és úgy érezzük, a beton is mindjárt megolvad a talpunk alatt. Ilyenkor lesz igazán találó ez a különleges darab, melyen már „gyárilag” megolvadt a szemüvegkeret műanyagja, vagy az, ahol a klasszikus pilótaformájú lencse „adta meg magát” a hőségnek – kánikula idején nem árt egy kis humorral megtornáztatni a hősokkot kapott agyakat!

Azt mondják, arcunk szépségének alapja a szinte tökéletes szimmetria – ezért tartja a többség olyan vonzónak a szabályos arcú hölgyeket és urakat. Egy jó szemüveg vagy napszemüveg optikailag is segít elérni a kívánt szimmetriát, kivéve persze, ha épp ezzel ellentétes a célunk! Nézzük csak ezeket a mókás, aszimmetrikus darabokat! Egy ilyen napszemüveggel akkor is magunkra vonhatjuk a figyelmet, ha amúgy nem tökéletes szépséggel áldott meg minket a sors.

Szinte kimeríthetetlen a tárháza a különböző ötletes, vicces – vagy legalábbis annak szánt –, extrém és bolondos napszemüvegeknek, így mindenki könnyen megtalálhatja a saját stílusához és humorához passzoló darabokat. Dinnyeárusoknak dinnyeszeletes, pop-art rajongóknak vörös ajkakat formázó, kockáknak pixeles keretű, és még hosszan folytathatnánk a sort. Amire azért a nagy bolondozás közben is figyeljünk, hogy ha tényleg hordani akarjuk ezeket a fura szemüvegeket, győződjünk meg a megfelelő UV-védelemről, és arról, hogy a különleges formák és érdekes anyagok nehogy kárt okozzanak viselés közben.

Képek forrása:

1. kép: http://odditymall.com/includes/content/upload/lego-sunglasses-3659.jpg

2. kép: http://img.weburbanist.com/wp-content/uploads/2012/01/eyeglasses_5a.jpg

3. kép (montázs): http://cdn.shopify.com/s/files/1/0193/6253/products/8124a.jpg?v=1406312800, http://www.designboom.com/cms/images/andrea13/icberlin01.jpg, http://24.media.tumblr.com/e2e467dd04ceb94c5e18531bc16bdbdd/tumblr_mjxuljIWGx1qc0cxpo1_1280.jpg

4. kép (montázs): https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ab/54/ea/ab54ea31dea901e1b2f197d1ae6c7b07.jpg, http://img.weburbanist.com/wp-content/uploads/2012/01/eyeglasses_7b.jpg, http://lost-memory.persiangig.com/girl,photograph,pink,background,red,lips,sunglasses,woman-303526de432fe3043fb44cb11e299a81_h%5B1%5D.jpg, http://www.likecool.com/Style/Design/Pixel%20Sunglasses/Pixel-Sunglasses-2.jpg