Itt a jó idő, lassan elpakolhatjuk a télikabátokat, és végre mindenki megmutathatja az igazi stílusát. Egy jól megkomponált outfitnek persze a szemüvegünk is igazán fontos része. Bátran merítsünk ihletet a street fashion blogokból!

Bár a divatvilág legfontosabb eseményei még most is a nagy divathetek, fő helyszínei pedig természetesen maguk a kifutók, az elmúlt 10 évben egyre többször és egyre többet beszélnek a street fashionről is. A divat ugyanis nem csupán az haute couture-ről és a csillogásról szól, hanem legalább ennyire a hétköznapi viseletek stílusáról. A lényeg, hogy utcai outfitünk összhangban legyen egyéniségünkkel és kifejezze a számunkra fontos értékeket. Erről szólnak a street fashion blogok, melyek nem a távolinak tűnő modellvilágot, hanem az utca emberét és stílusát mutatják meg. Az úttörő ezen a téren a tíz éve induló The Sartorialist volt, amely azóta is etalonnak számít a divatblogok világában.

A megfelelő és stílusos hétköznapi outfit összeállítása azonban egyáltalán nem olyan könnyű feladat, amilyennek elsőre látszik – különösen, ha a megjelenésünkhöz a szemüveg is hozzátartozik. Sokszor az a célravezető, ha a keret szinte észrevétlen marad, hogy ne vonja el a figyelmet a gondosan megkomponált szettről, máskor pedig egy egyszerűbb öltözék+feltűnő szemüveg kombináció lehet a befutó – ne féljünk kísérletezni! Ha pedig egy kis extra inspirációra lenne szükségünk, érdemes ötleteket csenni a szemüvegekre (is) fókuszáló street fashion blogokról!

Egyik személyes kedvencem a The Spectacled. A blogot két – természetesen szemüveges – srác szerkeszti, akik persze elég otthonosan mozognak a divat világában. Phil egy divatfotós, aki dolgozott többek között a NYTimes.com divat mellékletének is, míg Tim egy szabadúszó újságíró, aki számtalan divatmagazinnak írt már szerte a világban. Blogjukon olyan nők és férfiak tűnnek fel, akiknek stílusában a szemüveg alapvető szerepet kap – vagy mert ők is a divatvilágban dolgoznak, vagy mert egyszerűen csak elkötelezettek az igényes és stílusos keretek iránt. A szemüvegekhez pedig nem csak értő leírásokat adnak szuper stílustippekkel, de sok esetben személyes történetek is kapcsolódnak a képeken látható darabokhoz. Az egyedileg készült, designer keretektől a jól ismert márkákig igen széles a választék, így bárki rátalálhat a saját stílusára.

Nézzük csak akár az általunk kiemelt három szettet! Laza, öltönyös megjelenéshez aranyszínű, Panto-jellegű napszemüveg? Merész, de működik! Fekete nadrág és fekete, bő kardigán emeli ki a ragyogó vörös hajat? A szögletes vonalú, burgundi színű keret csak még jobban hangsúlyozza az arc finomságait és bájos szeplőit! Olaszos lazaság, tarka inggel, szűk farmerrel és rikítóan sárga zoknival? Tompítsd a szettet egy intelligens kinézetet kölcsönző szemüveggel!

A hipszterektől az irodistákig, az egyetemistáktól a nyugdíjasokig, az újságíróktól a filmrendezőkig, az elegánstól a punkig, az egyszerűtől az exrtavagánsig szinte minden stílusra, korcsoportra és divatirányzatra láthatunk példákat, ami viszont közös bennük: a megjelenés és a szemüveg összhangja és átgondoltsága. Ha tehát stílusinspirációt keresnél a tökéletes szemüveges outfithez, érdemes körülnézni legalább virtuálisan, hogy mit visel az utca – stílusos – embere. Aztán irány egy Vision Express üzlet, ahol Te is rátalálhatsz a stílusodhoz legjobban passzolló modellre!

Képek forrása:

1. képpár: http://thespectacled.com/wp-content/uploads/2015/02/PFWSilmo-1720-496x659.jpg, http://thespectacled.com/wp-content/uploads/2015/02/PFWSilmo-1711-496x659.jpg

2. képpár: http://thespectacled.com/wp-content/uploads/2014/10/PFWSilmo-347-496x659.jpg, http://thespectacled.com/wp-content/uploads/2014/10/PFWSilmo-336-496x659.jpg

3. képpár: http://thespectacled.com/wp-content/uploads/2015/01/PFWSilmo-1080-496x659.jpg, http://thespectacled.com/wp-content/uploads/2015/01/PFWSilmo-1075-496x659.jpg