Hölgyeim, tegyék a kezüket a szívükre: hányan nincsenek kibékülve a szemüvegviseléssel, különösen ha hódításról van szó?  Netán még a párjuk előtt sem szívesen viselik a szemüvegüket? Mivel egyre több hölgy ismerősöm panaszkodik arra, hogy a szemüveg viselésétől csökken önbizalmunk, úgy gondolom, itt az ideje beszélni a tényről: a szemüveges nők igenis szexik!

Elsőként is, hölgyeim: a szemüveg öltöztet! A megfelelően kiválasztott keret nem csupán praktikus, de segít stílusunk egyedibbé tételében is. Ha már csábításról beszélünk, az aranyszabályt is fontos megemlíteni: a szépség tényleg belülről fakad, akárcsak az önbizalmunk is. Így első lépésként, mielőtt csatlakoznának a szexi szemüvegviselők táborához, fogadják el, hogy a szemüvegviselésük fontos, és semmiképpen sem lesznek kevésbé csinosak vagy kívánatosabbak tőle. Nincs vonzóbb egy önbizalommal teli hölgynél, igaz?

Ne felejtsük el, hogy saját magunk elfogadása és szeretése az első lépés ahhoz, hogy igazán csábító kisugárzásunk legyen - ha ennek része az, hogy szemüveget kell viselnünk, bátran tegyük és kovácsoljunk előnyt ebből! 

A szemüvegviselés egyik nagy pozitívuma, hogy kiváló eszköz lehet a csábításhoz: finom mozdulatokkal vagy a perem fölötti pillantásokkal azonnal könnyed flörtölésre adhat alkalmat. Biztosan Önök is ismerik szemüveges hölgyekről szóló sztereotípiákat - ki ne találná vonzónak a szexi titkárnőket, a csábos tudós-alkatú lányokat? Ezek egytől egyig a különböző filmekből, reklámokból visszaköszönő típusok, melyek – higgyék el nekem – lelkesen támogatják az erősebbik nem fantáziáit. Ne legyenek restek ellesni a legalapvetőbb fogásokat: egy-egy szende pillantás a keret fölött, vagy egy bájos szemüveg-igazítás apró, de fontos nyomot hagyhat a férfiak emlékezetében. Arról se feledkezzenek meg, hogy a szemüveget viselő hölgyeket és férfiakat intelligensebbnek, dominánsabbnak ítéljük meg, mint a szemüveget nem viselőket – ezt is bátran vehetik egy csábító tulajdonságnak, hiszen az intelligencia kifejezetten vonzó tud lenni!

Férfiak körében végzett kutatások szerint a legszerethetőbb, legcsábosabb az arc részletei és a hozzá tartozó jellemzők, mint például a mosoly melletti gödröcskék, az arc szeplői, a haj fül mögé tűrése vagy éppenséggel a szemüveg megigazítása. Ebből is látszik, hogy az egyedi jellemzőket apróságok adják, akár csak a divat világában!

Végül még egy érv a szemüveg mellett: a szemüvegviselés optikailag szimmetrikusabbnak mutatja az arcot, és az esetleges bőrhibákról is eltereli a figyelmet, ezzel is adózva önbizalmunknak.

Így hát hölgyeim, bátran viseljenek szemüveget, ha csábításról van szó akár kiszemeltjeik, akár párjaik előtt!