A cat-eye fazonú szemüvegek története bőven a 20. század első felére nyúlik vissza. Igazán divatossá az 50-es, 60-as években vált, azonban ez az egyik olyan fazon, amely valójában soha nem megy ki a divatból. 

A cicaszem formájú szemüvegek már fénykorukban is nagyon nőies és feltűnő darabok voltak. A színésznők előszeretettel viseltek hozzá magasra tornyozott, látványos hajkoronát, ún. beehive frizurát is. Ma a cicaszemüvegek nőiességükkel, retrós bájukkal hódítanak, s még a hajadat sem kell hozzá feltupírozni. Nézzük, napjainkban melyek a legdivatosabb cicaszemüvegeket!

Kép forrása: http://celebriot.com/celeb/5253/brigitte-bardot.jpg

Izgalmas színátmenetek

A cicaszem formájú szemüvegek között is találsz már ombre, azaz színátmenetes fazonokat, amely manapság nagyon trendinek számít. Ez a stílus vitathatatlanul modernizálja a régebben jobbára egyszínű darabokat, így tökéletes kiegészítője lehet a modern és nagyon nőies outfitnek. Érdemes úgy választanod, hogy a keret felső része igazodjon a hajad, szemed színéhez, az alsó rész pedig mindig legyen világosabb. Ezzel a szemüveg felső ívére és a szemekre helyeződik a hangsúly, tekinteted kinyílik, pillantásod ellenállhatatlan lesz.

Kép forrása: http://www.foreveramber.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/brown-frames.jpg

Színek és minták

Ha nem szeretnél nagyon feltűnő színekben pompázó szemüveget, akkor is sok lehetőség közül választhatsz. Ha például a bőröd és a hajad színével nagyjából megegyező színű keretet vásárolsz, akkor figyelj oda, nehogy nagyon beleolvadjon az arcodba. Ilyenkor érdemes texturált, mintás darabot keresned, amivel máris izgalmas lesz a megjelenésed. Az is jó megoldás lehet, ha cicaszem formájú szemüveged valami egészen különleges anyagból készül.

Kép forrása: http://cdn1-www.thefashionspot.com/assets/uploads/gallery/makeup-and-hair-for-girls-who-wear-glasses/max-mara-bbt-f15-018.jpg

Csak bátran!

A cicaszem formájú szemüveget nem lehet és nem is érdemes rejtegetni. Nyilvánvaló, hogy viselője nem csak látásjavítás céljából hordja ezt a darabot, hanem stílusát meghatározó elemként. Épp ezért érdemes kihangsúlyozni, amit viselsz! Ez az a darab, ahol a világos bőrű hölgyek nyugodtan választhatnak fekte, oversized fazont, a napbarnított archoz pedig remekül illenek a világos pasztell árnyalatok, vagy akár egy határozott fehér is.

Kép forrása: http://d25ibc27l7tegw.cloudfront.net/wp-content/uploads/2012/12/glasses.jpg?83a143

Csillogás – extra nőiesen

Egy finomabb, vékonyabb keretes cicaszemüveg akár némi csillogást, esetleg egy-két strassz követ is elbír. Egy kis extra fény nagyon szépen kihangsúlyozza ennek a különleges keretnek az ívét, szemüveged pedig így valódi ékszer lehet. Mindenképp alaposan gondold át, hogy milyen egyéb kiegészítőket viselsz egy ilyen darabhoz, nehogy a végén túlzásba ess!

Kép forrása: http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=114810955