Neked hány szemüveged van otthon? Csak egy? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy elgondolkozz a szemüveg-kollekciód bővítésén, ugyanis ez a kiegészítő egyáltalán nem olyasmi, amiből csak egyetlen darabra lenne szükséged. 

Az az általános vélekedés, hogy szemüvegből épp elég egy darab. Azt is viszonylag ritkán cseréljük le, hiszen nem kimondottan olcsó, ezen kívül energia- és időbefektetést igényel a szemvizsgálat, a keretválasztás. Most azonban elmondjuk, miért érdemes több szemüveget tartani otthon!

1. Balesetek márpedig történnek

Sajnos bármi megeshet. Ráülhetsz a szemüvegedre, elejtheted az utcán éppen bele egy csatornába, elaludhatsz benne, ráléphetsz, ellophatja és eláshatja a kertben a kutya. Mit lehet tenni, ha történik valami ilyesmi? „Jobb” esetben elővesszük a „régi szemüveget”, amit már csak vészhelyzetekben használunk, és valószínűleg már rég nem megfelelő a dioptria, sőt, a keret is ezer éve kiment a divatból. Ez valószínűleg több kárt okoz, mint amennyit használ. Mennyivel kényelmesebb lenne ilyenkor elővenni egy másik, jó szemüveget?

Kép forrása: http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1833619!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/landscape_1200/86483977.jpg

2. Válts stílust!

Olyan helyen dolgozol, ahol kiskosztümben és magas sarkúban kell járnod minden nap? Megvetted a konzervatív, alig látható szemüveget aranyáron, hogy passzoljon a cég arculatához? Ilyen esetekben miért kellene munka után, buliban vagy hétvégén is ugyanazt a szemüveget hordanod, főleg ha amúgy színesebb és feltűnőbb egyéniség vagy? Ha van egy másik kereted, ami sokkal jobban passzol a személyiségedhez, máris könnyebb a dolgod. Légy önmagad mindig!

Kép forrása: http://trithucsong.com/data/trithucsong_lamdep/data/lamdep.trithucsong.com//Data//thaontp/02122014/trithucsong.com-trang-diem-mat-can.jpg

3. Passzoljon a ruháidhoz

Igen, a szemüveg tulajdonképpen éppúgy egy kiegészítő, mint a cipő, vagy a táska. Hiszen ezekből sem egyetlen egy darab van otthon! Ugye te sem ugyanazt a cipőt veszed fel farmernadrághoz és pólóhoz, vagy épp egy csinos kis koktélruhához? Miért kellene hát a szemüveg kérdésében megalkudnod és csak egyet tartani otthon?

4. Ízlés és kedv

Előfordulhat, hogy egészen egyszerűen nincs kedved felvenni a szemüvegedet, legyen akármennyire divatos, szép, és passzoljon akármennyire is az aznapi öltözékedhez. Ilyenkor nagyon megnyugtató tud lenni, ha van lehetőséged egy (vagy több) másik darab után nyúlni és kiválasztani azt, amihez a leginkább kedved van.

Kép forrása: http://s3.amazonaws.com/siteninja/site-ninja1-com/1379628947/original/bigstock-Young-Woman-Laughing-38527933.jpg?1394146853

Más stílus illik a munkába, más a hétköznapokhoz, és megint más mondjuk egy randihoz. A szemüveg éppúgy közrejátszik az első benyomás kialakításában, mint például a cipőd vagy a frizurád, így mindenképp érdemes erre is adnod!

Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/0b/88/17/0b8817f28dab028676445266e28a74b1.jpg