Az irodai viseletek gyakori kelléke a szemüveg: nem csupán stílusában, de funkciójában is hasznos lehet, hiszen munka közben erősen megerőltetjük szemeinket. Nézzük meg, mire érdemes figyelni, ha munkahelyi szemüveget választunk! 

A szemüveg a legjobb kiegészítő: nagyszerű módját adja az önkifejezésnek, miközben esszenciát kölcsönöz stílusunknak. Mint minden kiegészítőnek, a szemüvegviselésnek is megvan a hozzá passzoló „szabályrendszere” – ez különösen fontos, ha munkahelyi, irodai viseletekhez választunk keretet, hiszen a külsőn rengeteg dolog múlhat, legyen szó tárgyalásról, vagy csak egyszerű meetingről. Ne felejtsük el, hogy a „kevesebb néha több” elve itt is érvényesül: ha szemüveget viselünk, mindenképpen minimalizáljuk a kiegészítők, mint például nyakláncok, karkötők viselését. 

Az irodai munkához kényelmes, de stílusos darabokat érdemes választani: fontos, hogy megjelenésünkkel visszafogott, de professzionális hatást keltsünk. Azt azonban ne felejtsd el, hogy ha egy adott keret nagyon hozzátartozik személyiségedhez, csak a protokoll kedvéért ne változtass rajta radikálisan – inkább próbálj meg olyan keretet választani, ami egyszerre lehet jó egy péntek esti találkozóhoz, és a hétfő reggeli meetinghez is, de közben mégis tükrözi mindazt, aki vagy.

Rajongsz a fekete keretekért? Próbálj ki egy szolidabb stílust: elegánsabb öltözettel vegyítve határozott, karakteres megjelenést kaphatsz. Napjainkban nagyon divatosak a vintage darabok, amelyek az elmúlt ötven év divatos és praktikus kereteit idézik fel. Te is ezeket szereted a legjobban? Választásnál ügyelj arra, hogy a minták mellett a szolidabb formák domináljanak. Egyszínű kereteket szoktál vásárolni? Arra figyelj, hogy az adott szín minél többször köszönjön vissza ruhatáradban, vagy kiegészítőid sorában. A kiegészítőkkel lehet ellensúlyozni azt, ha szemüvegkeretünk nem kifejezetten passzol színben ruházatunkhoz: ilyenkor érdemes a kerethez illő körömlakkot vagy ékszereket összeválogatni.

Férfiak esetén szintén az egyszerűség az elsődleges szempont, ha irodai szemüvegviseletről van szó. Az elegánsabb öltözetet nagyszerűen ki tud emelni és erősíteni a megfelelően kiválasztott keret. Itt azonban fontos arra figyelnünk, hogy az eleganciának érdemes visszaköszönnie a szemüvegünk stílusában is: kerüljük a túl vastag, vagy túl harsány kereteket, viselésük könnyen ki tudja oltani az öltöny-ing párosítás finomságát. Sokan voksolnak a keret nélküli lencsék mellett is: ezeket akkor válasszuk, ha többségében színes, csíkos vagy kockás ingeket hordunk.