Itt a nyár, irány a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-part vagy akár valamelyik vonzó külföldi tengerpart! A nyaralás egyik elengedhetetlen kelléke - a strandpapucs és törölköző mellett - a napszemüveg, amely nemcsak a szemünket védi és árnyékol, de egyben öltöztet is, így fontos, hogy a nekünk leginkább megfelelő modellt válasszuk.

Kézenfekvő választás a strandra egy egyszerűbb, műanyag keretes szemüveg, amit kevésbé sajnálunk, hiszen könnyen karcolódhat a homokban, beeshet a vízbe, illetve számításba kell vennünk, hogy valaki másnak is megtetszik… Kedvenc designer napszemüvegünket pedig inkább hagyjuk a hotelszoba vagy otthonunk biztonságában. Arra ügyeljünk, hogy a strandra szánt napszemüveg is megfelelő UV-szűrővel rendelkezzen!

Annak érdekében, hogy a strandon is kifogástalan legyen a megjelenésünk, válasszunk a fürdőruhához/fürdőnadrághoz színben és stílusban passzoló modellt, amit a hölgyek egyéb kiegészítőkkel is feldobhatnak. Például igazi díva lehet valaki a strandon is egy nőies napszemüvegben és egy kalapban, ami a trendi megjelenés mellett védi az arcbőrt a leégéstől is.

Az aktívabb strandolók és a vízisportok szerelmesei válasszanak sportos, erősen arcra simuló modellek közül, így gondtalanul élvezhetik nyaralás közben is a mozgás örömét. Ezeknél a modelleknél is ügyeljünk a megfelelő védelemre: óvjuk szemünket a nap káros sugaraitól, amelyek fokozottan verődnek vissza a vízfelszínről.