A divat folyton változik, s nincs ez másképp a szemüvegekkel sem. Mindig vannak olyan darabok, amelyeket többen keresnek, de az egyszerű, geometrikus formájú lencsék szinte mindig megtalálhatók az üzletek polcain. Milyet válassz ezek közül?

Négyzetes lencsék

Ha egy szemüveg lencséi nagyjából ugyanolyan szélesek, mint amilyen magasak, akkor nagy valószínűséggel ezt a típust tartod a kezedben. Szögletes archoz nem igazán illik ez a fazon, a többi arcformájú hölgy azonban nyugodtan kísérletezhet vele. Az ovális arcformához szinte minden jól áll, de egy túlméretezett, azaz oversized, négyzetes lencséjű szemüveg nagyon jól mutathat például egy szív alakú arcformával is. Ez a szemüvegtípus nagyon divatos manapság, főleg a kistermetű hölgyek viselik előszeretettel, közülük is inkább a fiataloknak áll igazán jól ez a bohém stílus.

Kép forrása: http://www.bromygod.com/wp-content/uploads/2014/08/glasses-025-08202014.jpg

Kép forrása: http://www.lovefashionblog.com/wp-content/uploads/2015/03/okulary-kujonki-stylizacje.jpg

Négyszögletes

Természetesen itt is igaz a szabály: minden négyzet négyszög, de nem minden négyszög négyzet. Tehát ha négyszögletes lencsékről beszélünk, sokkal inkább azokra a fazonokra gondolunk, melyek szögletesek ugyan, de inkább szélesek, mint magasak. Ehhez a típushoz is inkább a kerekebb vagy ovális arcú hölgyek nyúljanak. A kínálat gyakorlatilag végtelen, néhány éve nagyon divatos volt ez a szemüveglencse is. Egy dologra vigyázz: ha túlságosan sötét vagy vastag a keret, akkor szigorúbbnak, sőt, idősebbnek mutathat a szögletes keret. Ezen kívül ez az a szemüvegtípus, amit sokan „titkárnősnek” titulálnak.

Kép forrása: http://ilarge.lisimg.com/image/5201971/968full-elsa-hosk.jpg

Kép forrása: http://41.media.tumblr.com/tumblr_m2fca0snVH1rq9k27o1_1280.jpg

Kerek formák

A klasszikus, John Lennon-féle kerek szemüveget elég kevesen viselik, főleg a hölgyek között. Természetesen, ha valami igazán feltűnő darabra vágysz, akkor válassz nyugodtan kerek szemüveget, valódi retró megjelenést kölcsönöz majd neked. Az eddigiekkel ellentétben most eljött a szögletesebb arcformájú hölgyek ideje! Ha ilyen az arcformád, nyugodtan válogass a kerek típusok közül.

ű

Kép forrása: http://2.bp.blogspot.com/-R9io0xUIbeo/U6L5-XbLamI/AAAAAAAAGk0/ZpvNxChswfI/s1600/firmoo.jpg

Ovális

Igazi jolly joker, épp úgy, ahogy az ovális arcforma is. Az ovális szemüveg paradox módon talán éppen csak az ovális arcformához nem illik, hiszen ebben az esetben sokkal jobb egy kis kontrasztot vinni a megjelenésbe. Az ovális szemüvegek jellemzően visszafogottak és elegánsak. Ha nem vágysz feltűnő megjelenésre, akkor mindenképp jó választás.

Kép forrása: http://www.youne.com/wp-content/uploads/2013/11/Oval-Black-Framed-Glasses1.jpg