Hogy milyen lesz 2015 a divat világában, már az őszi divathetek óta lehet sejteni, és a főbb trendek természetesen a szemüvegek terén is láthatóak. És bár a kifutókon és a magazinok címlapjain a nők vannak többségben, a stílusukra odafigyelő uraknak sem árt képben lenni, mit hoz majd a következő év divatja. Lássuk hát 2015 férfiasan szemrevaló trendjeit!

Kezdjük az új évet azzal, hogy magunkon is megváltoztatunk valamit! Persze nem kell egyből plasztikai sebész után kiáltani, egy új szemüvegkeret is tökéletesen alkalmas arra, hogy új irányt szabjunk a megjelenésünknek. Fontos azonban, hogy a stílusváltás ne legyen túl radikális, és ne álljon távol a személyiségünktől és az általunk képviselt életstílustól – hacsak nem akarjuk az énképünket és gardróbunkat egyszerre lecserélni.  

Örök slágerek

Az egyszerű, szögletes vonalak sosem tudnak kimenni a divatból! A teknőcmintás szár stílusosan emeli ki a modern formát, így egy ilyen klasszikus darab egyaránt jól megy egy elegánsabb, öltönyös szetthez és egy lezserebb, farmeres-inges vonalhoz 2015-ben is! A színek terén már lehetünk kicsit bátrabbak: érdemes felpróbálni a bézs, kékes és sötétbarna árnyalatokat is.

A részletek fontossága

A klasszikus formákkal is jó ötlet játszani, egy efféle vintage-stílusú berakás például szuperül feldobja ezt az elegáns, férfias formát. Figyeljünk a finom részletekre, így nagyobb stílusváltás nélkül is látványosan frissíthetjük fel a megjelenésünket!

Kerekedjenek csak el a szemek

A ’10-es, ’20-as évek óta kedvelt darabja minden értelmiséginek a vastagkeretes, kerek szemüveg – 2015-ben mindez modern formában tér vissza közénk. A kulcslyukat mintázó orrkiképzés csak még feltűnőbbé teszi ezt a konkrét darabot, de az ovális formákkal az ilyen egyedi megoldások nélkül is magunkra vonhatjuk a figyelmet. Kerekebb arcú urak számára viszont nem biztos, hogy ideális választás.

Ne féljünk a színektől!

Sok férfi még arra is nehezen veszi rá magát, hogy kiegészítői és szemüvege(i) elhagyják a fekete-barna-szürke háromszöget, nemhogy még egyszerre több szín is megjelenjen a kiválasztott darabon. Pedig – ha nem is feltétlenül a mindennapokban – néha érdemes merésznek lenni, ez a fekete-szürke-piros kombináció a klasszikus formájú kerettel például igazán stílusos választás lehet a bevállalósabb férfiak számára.

Keresd a kontrasztot!

Bár a hipszter-stílusú, vastagkeretes szemüvegek még 2015-ben sem fognak eltűnni, aki lépést akar tartani a divattal – vagy épp egy lépéssel előrébb járni –, annak érdemes kombinálnia ezt az évek óta divatos stílust például az egészen más szellemiséget képviselő, minimalista, keret nélküli vonallal. E két irányvonal találkozása egészen izgalmas szemüvegeket eredményezett – az újdonságra fogékony üzletemberek legnagyobb örömére.

Csak természetesen

A zöld gondolat már a szemüvegek piacán is felütötte a fejét. Ha tehát szívesen mutatjuk meg a világnak, hogy számunkra fontos a természet és a környezettudatosság, válasszunk egy látványos fa keretet – és keressük a fenntartható fakitermelésre utaló tanúsítványokat! A természetes anyaghoz jobban passzolnak az örökzöld, klasszikus formák, de arra azért mindig figyeljünk, hogy az anyaghasználat sose menjen a kényelem rovására!

 

Képek forrása:

http://www.pinterest.com/pin/509047564104447140/

http://www.superadrianme.com/wp-content/uploads/2014/12/HAL_OV5294D_1005.jpg

http://www.superadrianme.com/wp-content/uploads/2014/12/DEVONSHIRE_PM8233U_1465.jpg

http://www.superadrianme.com/wp-content/uploads/2014/12/PS-05FV-TWS-1O1.jpg

http://www.pinterest.com/pin/509047564104471112/

http://www.superadrianme.com/wp-content/uploads/2014/12/AR-7055K-5320.jpg