Nyáron a napszemüvegeké a főszerep. Az évszak nélkülözhetetlen kellékei, amik mindamellett, hogy divatosok, a szemünket is óvják a káros UV-sugárzástól. A legtöbb ember számára amilyen praktikus, olyan könnyű viselet is egyben. De mi a helyzet a szemüvegesekkel? Az ő helyzetük ennél bonyolultabb, hiszen nekik állandóan cserélgetniük kell hagyományos szemüvegeiket és napszemüvegeiket.

Számukra nyújtanak tökéletes megoldást a fényre sötétedő lencsék, amik színének intenzitása a napsütés erősségétől, pontosabban a nap UV-sugárzásának erősségétől függően hol erősebb, hol gyengébb, így folyamatosan hordhatóak egész nap anélkül, hogy cserélgetni kellene a szemüveget és napszemüveget. Ennek köszönhetően a szabadban napszemüvegként, míg a belső térben kivilágosodva hagyományos szemüvegként funkcionálnak.

A fényre sötétedő szemüveglencsék legfőbb előnye, hogy rendkívül gyors reakcióidővel rendelkeznek, és a hőmérséklettől függően pillanatok alatt napszemüveggé sötétednek (az UV-fény hatására kb. 83-85% mértékig). Így szinte tökéletes hatást érhetünk el velük. Sőt, attól sem kell tartanunk, hogy a hagyományos szemüvegekkel ellentétben, normál esetben sötétebbek lennének, hiszen a lencsék csaknem alapszín nélküliek.

Ha fényérzékeny a szemed vagy szeretnél a saját dioptriádban egy olyan szemüveget, melyet praktikusan napszemüvegként és hagyományos szemüvegként is használhatsz, a legkézenfekvőbb megoldás az UV-fényre sötétedő szemüveglencse. A Vision Express üzletek választékában kedvedre válogathatsz az egyfókuszú vagy progresszív és normál vagy vékonyított változatok között!