Számtalanszor kerülünk olyan helyzetbe az életünk során, amikor új emberekkel találkozunk, akikre ráadásul még jó benyomást is szeretnénk gyakorolni. A megfelelő fellépést persze semmi nem pótolhatja, de egy jól megválasztott szemüveg már önmagában megalapozhatja a tökéletes megjelenést. 

Első randira készülsz? Esetleg állásinterjú előtt állsz? Vagy épp a párod szeretne már bemutatni a családjának? Csupa olyan alkalom, amikor fontos, hogy hamar bizalmat ébressz, megjelenéseddel pedig helyes üzenetet közvetíts a személyiségedről. De nem kell efféle különleges alkalmakat keresni ahhoz, hogy belássuk az első benyomás fontosságát. Ha csak egy italra ülünk be valahova a barátainkkal, vagy egy megbeszélésen kerülünk egy asztalhoz a munkatársainkkal, sőt, egyszerűen csak az utcán sétálgatva is állandóan annak vagyunk kitéve, hogy a környezetünk a külsőnk és a viselkedésünk alapján azonnal ítéletet alkot rólunk.

Legyünk tehát divatosak és ápoltak, de persze az sem feltétlenül jó üzenet, ha úgy tűnik, az elvártnál jóval több időt fordítunk a külsőnkre. Ráadásul a teljes gardróbunkat frissen tartani egyáltalán nem olcsó mulatság, így érdemes lehet a kiegészítőkre nagyobb hangsúlyt fektetni az outfitünk összeállításakor. Gondoljunk csak bele, ha egy ismeretlennel történt találkozás után megpróbáljuk felidézni, mire emlékszünk vissza leginkább, nem biztos, hogy a ruháival kezdenénk a sort. Az arc, a mosoly, a szem az emberek többségénél fontosabb szerepet játszik, így egy, az előnyös vonásainkat kiemelő szemüveg meghatározó lehet az első benyomás alkalmával is.

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztásánál tehát nem csak az arcformánkra, vonásaink finomságára és hajszínünkre kell tekintettel lennünk, az is fontos, hogy a kiválasztott darab illeszkedjen a stílusunkhoz és kifejezze a személyiségünket. Hiszen tudjuk, sokszor még meg sem szólalunk, de már megkapjuk a bizonyítványt a környezetünktől. Lássunk most néhány tipikus élethelyzetet és a hozzájuk passzoló szemüvegtippeket!

Ha üzletről van szó, maradj konzervatív!

Ha az időd nagy részét üzleti környezetben, munkatársak, partnerek és ügyfelek között töltöd, válassz olyan keretet, ami nem tolakodó, nem vonzza magára a figyelmet, inkább csak nyugodt, barátságos, megbízható külsőt kölcsönöz. A vékony fém keretekkel, vagy részben keret nélküli darabokkal nem igazán lehet mellényúlni, de ha a kicsit fiatalosabb, műanyag vagy acetát modellekkel szimpatizálunk, maradjunk a nem túlzóan vastag kereteknél, lehetőleg feketés-barnás színekben.

A suliban kövesd a saját stílusod!

Szinte mindegy is, hogy középiskoláról vagy főiskoláról, egyetemről van szó, ez az a közeg, ahová amint belépsz, azonnal tucatnyi kíváncsi szempár méri végig az outfited. Keress tehát olyan keretet, ami azonnal megmutatja a stlílusodat, de azért ne ess túlzásokba, ez mégis csak egy oktatási intézmény. Hidd el, egy merészebb forma, ragyogóbb szín, vagy csinosabb díszítés már meg fogja tenni a kellő hatást!

Ha mindened a divat, ne félj megmutatni!

Ha az utcára is úgy lépsz ki, mint más a kifutóra, ha könyv helyett mindig glossy magazinok lapulnak a táskádban, és ha a megjelenéseddel nem csak jó benyomást szeretnél gyakorolni, de lehetőleg egyből jegyet váltani a nagybetűs divat világába is, talán nem is kell hangsúlyozni, mennyire fontos a tökéletes keret kiválasztása. Meglepő színkombinációk, extra fazonok, vagy épp egy kis retrós báj? Miért ne! A lényeg az outfited egyedisége és az önálló stílus.

Akármelyik is legyen a te utad, mindig tudd, hogy mit akarsz üzenni magadról, és ehhez alakítsd a megjelenésed is. Ha a külsőd és a személyiséged összhangban van, bárkire jó benyomást tehetsz már az első pillanatban is!

 

Képek forrása:

1. kép: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f4/e9/40/f4e940e37c94e59da75b2451ca443463.jpg

2. kép: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3c/b4/4a/3cb44aa88be29d4639e123cc6cd7c40d.jpg

3. kép: http://www.coastal.com/thelook/wp-uploads/2014/10/the-washington-post-glasses-trends-spring-2015-1050x700.jpg

4. kép: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/15/a6/71/15a67193f697995fc4dac16a88d02f8d.jpg