Ahogy közelednek az ünnepek, mindannyian egyre nagyobb szorongással gondolkodunk el néha, hogy vajon kinek nem találtunk ki még semmi apró meglepetést. Ha van néhány szemüveges rokon, ismerős, barát, akkor adunk néhány tippet! 

Szemüvegtok

A szemüvegtok minden szemüvegesnek szuper ajándék. Ma már az üzletekben is nagyon sok stílusos darab közül választhatunk, amit akár kicsit ki is dekorálhatunk otthon, hogy egyedivé tegyük. Praktikus lehet egy merevített darabot választani, hiszen ebben a legbiztonságosabb a szemüveget magunkkal vinni, így egészen nyugodtan be lehet dobni a táskába is. A különböző kézműves boltokban aranyos, akár kimondottan karácsonyi tokokat is találhatunk, de ha ügyesek vagyunk, otthon is varrhatunk egyet. Egészen biztosan örülni fognak neki!

Képek forrása: http://www.optoplast.com/sites/default/files/imagecache/product_full/Maastricht.png és http://www.caseco.co.uk/assets/gallery_images/56/E53-LIZ.jpg

Szemüvegtörlő kendő

Szerencsére karácsony előtt rengeteg helyen lehet egyedi tárgyakat készíttetni, többek között mikroszálas törlőkendőt is. Ezek közül ne a fotós megoldásokat válasszuk feltétlenül, azonban egy ötletes grafikával klassz kiegészíthetőt ajándékozhatunk bármelyik szemüveges ismerősünknek. Persze ma már az üzletekben is sok színes és vidám darabot találunk, így ott is nyugodtan válogathatunk. Ha szemüvegtokot vásárolunk, mindenképp érdemes törlőkendőt is mellékelni hozzá.

Lánc

Valószínűleg inkább édesanyáknak, nagymamáknak lehet jó ajándék egy új szemüveglánc, és nem feltétlenül a legjobb barátnőnek. Nekik viszont nagyon praktikus! Főleg az olvasószemüveg esetén lehet hasznos társ egy akár kézzel készített darab, hiszen így a szemüveg mindig kéznél lesz. Készülhet természetes anyagokból, akár fagyöngyökből vagy lehet nőiesen csillogó és színes.

Kép forrása: http://www.puntarocks.com/images/products/ec%2026.jpg

Ékszerek

Szemüveget viselni sokaknak életstílus. Ha a legjobb barátnőd például egyáltalán nem csak praktikussági okokból viseli a szemüvegét, hanem úgy hozzánőtt, hogy meg sem válna tőle, nyugodtan szemezgess a különböző, szemüvegeket formáló ékszerek között. Találhatsz csinos, cat-eye keretet mintázó fülbevalót, de az igazi hipszterek bevállalhatnak egy klassz szemüveg-formájú gyűrűt is.

Képek forrása: https://img0.etsystatic.com/000/0/5423551/il_fullxfull.155358060.jpg és https://static.artfire.com/uploads/product/8/98/76098/7676098/7676098/large/cute_glasses_adjusted_ring_detailed_with_cz_in_gold_silver_6dda6118.jpg

Ruhadarabok

Szintén szemüvegrajongó barátnőknek lehet szuper ötlet egy fekete-fehér, szemüvegmintás felső, szoknya, vagy ruha. A vintage stílusú ruhák kedvelői egyszerűen imádni fogják, ha egy ilyen darabbal leped meg őket. Mivel a minta nagyon feltűnő és érdekes, ezért maradj inkább az egyszínű daraboknál, ez minden haj- és szemszínhez tökéletesen fog passzolni.

Kép forrása: http://productshots1.modcloth.net/productshots/0099/8763/fe40733056d42c799dc12da2b4afc5ea.jpg?1329755328

Ajándékutalvány

Ha rá tudsz szánni egy nagyobb összeget, a megajándékozott nagyon fog örülni egy ajándékutalványnak, amit aztán arra fordít, amire szeretne. Ha szeretné, költheti napszemüvegre is majd a nyár beköszöntével, hiszen ez valóban olyan kiegészítő, amiből mindig mindenki szeretne egy még szebbet, még divatosabbat, még újabbat, és amiből nagyon sok elfér a polcon. Persze egy ilyen utalványt el lehet költeni egy szuperdivatos új szemüvegre is, hogy aztán az új évben már egy új kiegészítővel felszerelkezve vághasson neki a megajándékozott az újévnek.