Míg a nők az idén Marsalában pompáznak, a férfiaknak ideje megbarátkozni a szürkéskék árnyalatokkal. Szerencsére szuperül használható színről van szó, akár szemüvegválasztásnál is.

A divatguruk szerint különös tavasz elé nézünk – persze őket legkevésbé sem az időjárási anomáliák hozzák izgalomba. Sokkal inkább például a színek, azok összhangja, vagy épp kontrasztja. Általában ugyanis a nők és férfiak számára megálmodott trendszínek tónusukat tekintve hasonlóak. Persze nem arról van szó, hogy a tervezők szívük szerint azonos színekbe öltöztetnék férfi és női modelljeiket, de általában a két irány legalább közeli lapokon szerepelnek a Pantone-skálán. Nos, ebben az évben nagyon más a helyzet!

Most tavasszal az jelenti a fő kihívást a divattal foglalkozó szakembereknek, hogy egészen eltérő palettáról kell válogatniuk a nők és a férfiak számára. Dóri korábban már hosszan írt az év színének választott ragyogó, mégis otthonos és természetközeli, barnásvörös Marsaláról, ami kifejezetten jól működik sminkeknél ugyanúgy, mint kiegészítőknél és ruháknál. A férfiak tavaszi trendszíne szinte éppen ennek az ellenkezője: a tompa, kissé hideg szürkéskék.

Szerencsére a szürkéskék is egy szuperül használható árnyalat, és szinte minden férfitípusnak jól állhat. Kifejezetten harmonikus a világosabb bőrű és szemű urakon, de ugyanúgy feldobhatja a sötétebb bőrtónusú férfiak megjelenését is.

Ha pontosabban kéne leírnunk a legfrissebb trendszínt, talán a legkönnyebben a jól ismert tengerészkék és egy kis galambszürke keverékével kaphatnánk meg. Nem olyan ragyogó, mint az igazi égkék, sokkal inkább a téli, kisé borongósabb ég színéhez hasonlítható. Éppen tökéletes átmenet a vibráló és a tompa között, ami igazán sokoldalúvá teszi anélkül, hogy nagyon felhívná magára a figyelmet.

Már csak az a kérdés, hogyan csempésszük be a szürkéskéket tavaszi ruhatárunkba. Kezdjük a kiegészítőkkel! Az öltönyös világ lakóinak a legkézenfekvőbb megoldás egy ebben a színben pompázó nyakkendő, de ha a szemüvegkeretből választjuk a legújabb trendszínt, minden nap élvezhetjük az előnyeit. Sok modellnél alkalmaznak színátmenetet, vagy a színeket keverő foltos vagy teknőcmintás kialakítást, ami csak még jobban kiemeli e kettős árnyalat harmóniáját. A szürkéskék keretek persze nem csak az elegáns vonallal passzolnak remekül – bár öltönyszínnek sem utolsó! –, hanem a farmeres-inges stílussal is, de akár még lazább ruhatárral is könnyen kombinálható. Farmerből amúgy is egyszerűen találhatunk szürkéskék árnyalatot, ami például khaki felsőkkel szuperül mutat. Ha ez a stílus áll hozzánk közelebb, bátran válasszuk a vastagabb, határozottabb vonalú, műanyag kereteket!

Akármennyire is beleszerettünk a szürkéskék színbe, ne csapjunk le az első ilyen árnyalatú keretre, ami szembejön! Elsőként határozzuk meg a hozzánk illő stílust és formavilágot, és utána jöhet majd az ideális szín. Egy jól kiválasztott szemüveg pedig a hétköznapi megjelenésbe is be tudja csempészni a legújabb divattrendeket.

Képek forrása:

1. kép: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/11/56/0f/11560fcc3a9985ddb342cd65bd3e6bb3.jpg

2. kép: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d9/6a/f0/d96af0246f02efbe6db979cadc4d8494.jpg

3. kép: http://imgs.coastal.com/Product/glasses/img/derek-cardigan/derek-cardigan-7025-blue-haze+fr++productPageXtraLarge.jpg

4. kép: http://wac.24ba.edgecastcdn.net/8024BA/l/l/productphotos/products/19749/98570/101637/600px-01.jpg