Szinte mindenki imádja a nyarat és persze a menő napszemüvegeket, de tudnunk kell azt is, mikor és hogyan ne viseljük őket. Íme, egy kis napszemüveg-etikett, hogy elkerüljük a kellemetlen helyzeteket és a rosszalló tekinteteket.

Valaki azért szereti, mert úgy érzi benne magát, mint egy igazi filmsztár, másnak az a legfontosabb, hogy megóvja a szemét a káros sugaraktól, megint másnak egyet jelent a négy fal unalmát felváltó szabadsággal – nem mellesleg pedig a napszemüveg egy szuper divatkiegészítő is egyben. Fontos azonban, hogy tudjuk, mikor illik viselni és mikor nem, és mik azok a divatbakik, melyek felett nem hunyhatunk szemet.

Forrás: http://i.ytimg.com/vi/OEt5Xn-6_i4/maxresdefault.jpg

Ha lement a nap, felejtsd el a napszemüveget!

Nem véletlenül hívják a napszemüveget nap-szemüvegnek. Naplemente után inkább rakjuk el vagy hagyjuk otthon kedvenc kiegészítőket, mindegy, hogy egy kellemes esti sétára indulunk, vagy épp egy buliban kell a legjobb formánkat hozunk. Sötétedés után napszemüveget viselni idétlen és értelmetlen, ne is vesztegessünk rá több szót. 

Irodában, étteremben, boltban – napszemüveg nélkül

Ha egy napfényes nyári délután beszaladunk a sarki boltba egy jégkrémért, nem gond, ha fennhagyjuk a napszemüveget, de ha huzamosabb ideig tartózkódunk zárt térben, már más a helyzet. Sőt, az is furcsán veszi ki magát, ha csak a fejünkre toljuk a napszemüveget, miközben tudjuk, 9-től 6-ig legfeljebb az irodai neonoknak hála találkozunk majd fénysugarakkal.

Forrás: http://media.mensxp.com/media/photogallery/2014/Mar/obnoxiousthingsyoudonotknowyouaredoing5_1395661926.jpg

A visszafogottság nagy erény

Nem minden helyzetben veszi ki magát jól, ha hatalmas felirat hirdeti, hogy milyen márkájú napszemüveget viselünk. Az elegáns kialakítás és a finom részletek – ha vannak – úgyis szemet szúrnak majd az arra fogékonyaknak, akkor is, ha nem tudják az utca másik oldaláról leolvasni a márkajelzést.

„Buliszemüveg”

Ha csak nem vagyunk épp 16 évesek életünk első fesztiválján, tartózkodjunk az ilyen, jópofának titulált daraboktól. A buliszemüveg tulajdonképpen már minősített eset: sötétedés után, zárt térben, többnyire minden jó ízlés nélkül – nem túl jó kombináció.

Forrs: http://robclarkproductions.com/images/YMCADance5.jpg

Ne rejtsd magad a szemüveged mögé!

A szemkontaktus alapvető része a kommunikációnknak, így lehetőség szerint mindig tiszteljük meg a partnerünket azzal, hogy nem egy napszemüveg mögül beszélünk hozzá. Ha a vakító napsugarak ezt nem is teszik lehetővé, legalább a bemutatkozás és/vagy a köszöntés idejére vegyük le a szemüvegünket.

Sportszemüveget sportoláshoz

Számtalan szabadidős sport alapvető kelléke egy jó sport-napszemüveg, legyen szó vitorlázásról, kerékpározásról, vagy épp futásról. Az azonban nem kötelező, hogy a kikötői klubhelység gondosan leárnyékolt teraszán, vagy a befutó utáni pózoláskor is a fél arcunkat beterítő, foncsorozott high-tech napszemüvegben mosolyogjunk a kamerába vagy a csapattársakra.

Forrás: http://www.moodiereport.com/images/adidias_eyewear_jessica_ennis_600.jpg

Két napszemüveg elment nyaralni

Amikor a selfie-bot lassan a legfontosabb nyaralási kellékké avanzsál, nem lehet elég figyelmet szentelni a nyaralási fotóknak. Persze van az a nyári hangulat, amibe szuperül passzol egy napszemüveges önarckép, de nem árt, ha néha az arcunkon megmutatkozó érzelmek, vagy a szemünk csillogása is visszaköszön a fotókon, és visszanézve a képeket nem csak annyit látunk, hogy két napszemüveg elment nyaralni.

A napszemüveg nem tükör – pláne, ha másé

Különösen a hölgyek érezhetnek késztetést, hogy partnerük tükrös napszemüvegében igazítsák meg a frizurájukat vagy sminkjüket, de próbáljanak inkább ellenállni a kísértésnek, mert a túloldalról figyelve inkább zavarba ejtő az efféle mutatvány.

forrás:  http://www.theglobeandmail.com/migration_catalog/article4062967.ece/BINARY/w620/dip1811-01-sliders.jpg

A szem(üveg) a lélek tükre

A napszemüvegünk olyan mindennapi kellék, ami rengeteg helyzetben kap kiemelt figyelmet, éppen ezért alapvető, hogy bánjunk vele ennek fényében. Ahogy nem megyünk társaságba koszos cipőben, úgy egy elnyűtt, karcos, piszkos napszemüveggel sem fogunk jó benyomást tenni senkire.

A napszemüveg nem hajpánt

Azzal persze semmi gond, ha valami miatt rövidebb időre csak a fejtetőnkre toljuk a napszemüvegünket, de ha egy mód van rá, hajpántnak keressünk egy arra alkalmasabb kiegészítőt. Nem csak a megjelenésünknek, de a szemüvegnek is jobbat tesz, ha egy biztonságos tokban lapulhat inkább. A tarkóra tolt napszemüveg pedig az egyik legkellemetlenebb jelenség a témában, még szerencse, hogy már egyre ritkábban láthatunk hasonlót.

forrás: http://www.bucketbros.com/text/5-annoying-ways-to-wear-sunglasses-back-of-head.jpg