Egy stílusos napszemüveg éppúgy ikonikussá tudja tenni valakinek a megjelenését, mint egy jellegzetes frizura vagy ruha. Alábbi összeállításunkban olyan zenészeket gyűjtöttünk össze, akiket nem csak a hangjuk, hanem szemüvegük, napszemüvegük is világhírűvé tett.

John Lennon

A Beatles egykori gitárosa vitathatatlanul azok közé a zenészek közé tartozik, akik komoly hatást gyakoroltak a rockzene fejlődésére. Lennon (nap)szemüvegei épp olyan egyediek, mint a stílusa. Legyen szó napszemüvegről vagy szemüvegről, John Lennont szinte kizárólag kerek, fémkeretes változatot viselve lehetett látni. Vitathatatlanul divatot teremtett ezzel a jól felismerhető kerettel, mi sem mutatja ezt jobban, minthogy ezt a típust gyakran John Lennon-fazonként emlegetik. Talán J. K. Rowling is róla mintázta kis hőse okuláréját?

Kép forrása: http://ideesmag.craft.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/09/john-lennon.jpg

Bono

Bono, azaz Paul David Hewson, a U2 énekese gyakorlatilag kizárólag narancssárgára vagy kékre színezett napszemüveglencse mögül tekint a világra. A leginkább hegesztőszemüvegre emlékeztető darabok Bonon kívül valószínűleg az égvilágon senkinek nem állnának jól, ellenben őt már el sem tudnánk képzelni nélküle. Legyen szikrázó napsütés vagy félhomály, beltéri sajtótájékoztató vagy tengerpart, ő nem tágít, és hűséges kedvenc napszemüvegéhez. Amikor a Rolling Stone című lap megkérdezte, miért viseli állandóan, azt válaszolta, hogy részben hiúságból, részben pedig a fényérzékenysége miatt. Kedvenc márkái egyébként a Bulgari és a Dolce & Gabbana.


Kép forrása: http://msnbcmedia.msn.com/i/MSNBC/Components/Photo/_new/g-ent-121107-bono.jpg

Elton John

Sir Elton John neve szintén mindenki számára ismerősen cseng. A jellegzetes hangú énekes outfitjének nélkülözhetetlen része a szemüveg, ami szinte minden alkalommal színes - vagy a lencse, vagy a keret, vagy mindkettő. Több mint valószínű, hogy Sir Eltonnak minden zakójához, ingjéhez és hajszínéhez van megfelelő napszemüvege. Ezt a fajta odafigyelést csak irigyelni tudjuk, és bár valószínűleg több stylist áll készenlétben mögötte, Elton John mindig, minden napszemüvegében valódi ikon.


Kép forrása: http://asialive365.com/wp-content/uploads/2015/08/Elton-John-e1440476819336-620x264.jpg

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne, azaz a Sötétség Hercege, a Black Sabbath metálzenekar énekese mintha listánk eddigi szereplőit szintetizálná. Jellegzetes kerek napszemüvege John Lennonét idézi, a lencse viszont nála szinte mindig színes: narancs, kék, lila vagy a legtöbbször természetesen fekete. Hosszú fekete hajával, erős sminkjével összetéveszthetetlen jelenség, aki még 66 évesen is stílusos. Trendteremtő erejét mutatja az is, hogy pár fontért már rendelhetünk Ozzy Osbourne-napszemüveget a szivárvány minden színében.


Kép forrása: http://elhorizonte.mx/fotos/noticias/590000/thumbs/1048/594823_ozzy.jpg

Stevie Wonder

A több mint ötven éve zenélő Stevie Wonder születése után nem sokkal – feltehetően zöldhályog miatt – megvakult, így azóta szinte kizárólag napszemüvegben látható. Stevie Wonder nem kevesebb, mint 18 alkalommal nyert Grammy-díjat, de valószínűleg még ennél is több különböző napszemüvege van otthon. A klasszikus fazonok mellett előszeretettel visel modernebb darabokat, sőt, láthattunk már rajta színes keretes szemüveget is – persze csak módjával.


Kép forrása: http://pctrs.network.hu/clubpicture/9/5/4/_/stevie_wonder_954871_88264.jpg